Arhiva objava

Dovršena izgradnja i opremanje Dječjeg igrališta u Tupljaku

29. ožujka 2022. | Novosti

LAG “Istočna Istra” je odobrio sufinanciranje projekta “Izgradnja i opremanje dječjeg igrališta Tupljak” u iznosu od 152.245,00 kuna putem Natječaja za provedbu tipa operacije 3.1.1. Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu.

Sredstva potpore osiguravaju se iz proračuna Europske unije i državnog proračuna Republike Hrvatske, od čega Europska unija sudjeluje s 90%, dok Republika Hrvatska sudjeluje s 10%. Intenzitet potpore iznosi 80%.

Cilj projekta je uređenje novog dječjeg igrališta na području Općine Pićan, posebice u naselju u kojoj je veliki broj obiteljskih kuća u kojima žive mlade obitelji s malom djecom te nedostaje potrebnih sadržaja, te osiguranje prostora za igru djece u skladu s njihovim potrebama i mogućnostima. Dječje igralište nalazi se na području već izgrađenog sportskog kompleksa Tupljak, koji se sastoji od sportske građevine, rukometnog i boćarskog igrališta i idealna je pozicija za smještaj novog dječjeg igrališta.

Na temelju provedenih postupaka jednostavne nabave, odabrani su najpovoljniji ponuditelji za provedbu projekta: De Conte d.o.o. Labin izveo je radove na izgradnji igrališta sa ugovorenom cijenom od 124.075,00 kn s PDV-om, a Niveto d.o.o. Zagreb izvršio je uslugu opremanja igrališta po ugovorenoj cijeni od 62.487,50 kn s PDV-om. 

Postavljene su opružne njihalice, ljuljačke korpe, multifunkcionalno komplet igralište, klackalice s oprugama, klupe, koša za otpatke i ograde. Nakon montaže opreme igrališta na podlogu su postavljene anti stres gumene ploče, u području oko igrala.