Arhiva objava

Informacija o pilot-projektu povoljnijeg željezničkog prijevoza redovnih studenata

04. listopada 2022. | Novosti

HŽ Putnički prijevoz d.o.o. u Europskoj godini mladih uvodi pilot-projekt povoljnijeg prijevoza redovnih studenata kojim se po jedinstvenoj cijeni mjesečne karte od 75 kn (9,95€) omogućava neograničeno korištenje željezničkog prijevoza za oko 113.000 redovnih studenata na području RH. Pilot-projekt provodit će se od 01. listopada 2022. do 30. rujna 2023. godine.

Pilot-projekt obuhvaća neograničena svakodnevna putovanja vlakom od mjesta stanovanja do mjesta studiranja i povremena putovanja, kao što su jednodnevni izleti, odlasci liječniku, na ljetovanje i druga putovanja, u 2. razredu redovnih vlakova na području RH.

Realizacija pilot-projekta doprinijet će povećanju mobilnosti studenata, zaustavljanju iseljavanja u urbane sredine i podršci demografskoj revitalizaciji, poboljšanju životnog standarda građana i poticanju korištenja željezničkog prijevoza.

Dodatne informacije vezane uz ostvarivanje prava na povoljniji prijevoz studenata nalaze se na internetskoj stranici HŽPP-a https://www.hzpp.hr/povoljnija-putovanja-studenata

U 2021. godini pokrenut je i pilot-projekt besplatnoga javnog željezničkog prijevoza djece i učenika osnovnih i srednjih škola na području RH, a provodi se od 1. listopada 2021. do 31. prosinca 2022. godine.. Time je za oko 740.000 djece i učenika omogućeno neograničeno korištenje vlaka za svakodnevna i povremena putovanja. Više informacija o tom pilot-projektu možete pronaći na https://www.hzpp.hr/besplatna-putovanja-za-djecu-i-ucenike.