Arhiva objava

Ljetne radionice u CENKI-ju

05. srpnja 2022. | Novosti

Etnografski muzej Istre- Museo Etnografico dell’ Istria (EMI) i Centar za nematerijalnu kulturu Istre- Centro per la cultura immateriale dell’ Istria (CENKI) i ovog ljeta priređuju edukativne programe namijenjene osnovnoškolskom uzrastu. Njima nastoje razvijati inkluzivnost i participativnost u lokalnim zajednicama svojeg djelovanja, kao i pružiti mogućnost djeci za kvalitetno provođenje vremena, uz usvajanje novih znanja i jednako važan razvoj komunikativnih i kreativnih vještina. Ljetne radionice u Pićnu održavaju se u partnerstvu s Općinom Pićan, u Centru za nematerijalnu kulturu Istre Etnografskog muzeja Istre. Maksimalan je broj polaznika osam po radionici, odvijaju se u terminu od 10 do 13 sati, a marendu omogućuje Općina Pićan.

Prva je naslovljena “Morske priče, priče s mora”, a provest će se u dva termina- 19. i 22. srpnja, dok druga nosi naziv “Ja turist” i na rasporedu je 26. i 29. srpnja. Kroz obje radionice polaznici se upoznaju s osnovnim pojmovima i elementima nematerijalne kulture s naglaskom na pojavnosti iz Istre. Njima je u cilju približiti mladima načine i alate koje i sami mogu koristiti u svrhu dokumentiranja i istraživanja te na taj način aktivno pridonijeti njegovanju i razvoju lokalnih kulturnih specifičnosti. Upoznaju se pritom sa svim muzejskim djelatnostima, radom muzejskih djelatnika te sa Centrom za nematerijalnu kulturu Istre i njegovim audiovizualnim gradivom.

Voditeljica radionica je Nuša Hauser, visa kustosica dokumentaristica zadužena za djelatnosti Centra za nematerijalnu kulturu Istre Etnografskog muzeja Istre.

Svi zainteresirani za sudjelovanje mogu se javiti na službene adrese i kontakte sa službenih internetskih stranica Etnografskog muzeja Istre www.emi.hr.