Arhiva objava

Osvrt na manifestaciju SMUII 2022. – Smotra maslinovog ulja istočne Istre, Sveta Katarina

01. prosinca 2022. | Novosti

Prošle subote, 26. studenoga, u Svetoj Katarini se tradicionalno održala Smotra maslinovog ulja istočne Istre na kojoj su bila izložena maslinova ulja i vina vrijednih lokalnih maslinara i vinara. Maslinova ulja prošla su stručnu kemijsku i organoleptičku analizu te su na samoj smotri dodatno ocjenjivana od strane posjetitelja. Stručna analiza pokazala je da je od ukupno predanih 79 uzoraka maslinovog ulja, čak 55 ocijenjeno zlatnom medaljom, a sva predana prepoznata su kao ulja vrhunske kvalitete, što dokazuje da je naš kraj idealna pozicija za uzgoj maslina te da su poljoprivrednici predani svom poslu i brizi o kvaliteti i urodu zasađenih i naslijeđenih maslinika i vinograda te da istima posvećuju veliku pažnju. U te svrhe bila su organizirana i stručna predavanja koja su, sudeći po reakcijama, posjetitelji pomno u tišini pratili i upijali nove korisne informacije. Najbolje ocjenjeni maslinari i vinari dobili su svoje zaslužene nagrade, a svi drugi, kao i ostali posjetitelji, uživali su u raznim delicijama prožetima temom maslina, vina, gljiva, sira te ostalih lokalnih proizvoda, a sve uz odličnu atmosferu koja je započela nastupom učenika područne škole Sveta Katarina i Pićonskih mažoretkinja, te se nastavila zabavom uz harmonikaše i uvijek veseli Lucky band.

Svi posjetitelji svojim su dolaskom podržali humanitarnu akciju “LABINŠTINA HOĆE! za mamograf”, u organizaciji Udruge žena Sv. Nedelja “Mendula”, s obzirom da se sav prihod ostvaren na manifestaciji namijenio za kupnju mamografa.

Vjerujemo da su se svi posjetitelji ove tradicionalne smotre maslinovog ulja, ovogodišnjeg humanitarnog karaktera, odlično zabavili, a dijelove programa, ponude i atmosfere zabilježili smo na fotografijama koje možete pogledati.