Arhiva objava

Osvrt na proslavu Dana Općine Pićan, manifestacije Rokova i Bortulja 2022.

16. studenoga 2022. | Novosti

Proslava Dana Općine Pićan na blagdan svetoga Roka dana 16. kolovoza ove je godine bila i dokumentirana te se ovim putem objavljuje video snimak sa svečane sjednice Općinskog vijeća nakon koje su svim vrijednim građanima i poduzećima podijeljena zaslužena priznanja. Da se prisjetimo, svečano misno slavlje povodom blagdana Sv. Roka, zaštitnika župe Pićan, održalo se u jutarnjim satima u župnoj crkvi Navještenja Blažene Djevice Marije, a nakon toga se u poslijepodnevnim satima održala Svečana sjednica Općinskog vijeća, sve uz prisustvo brojnih uzvanika. Iznimno veliki broj posjetitelja bio je i na tradicionalnoj manifestaciji Rokova koja je bila dva dana ranije, a koja je imala bogati zabavni program za djecu i odrasle uz face painting, mađioničarsku predstavu i mnoštvo drugih sadržaja, a bio je organiziran i cornhole turnir, tradicionalni turnir Rokove, te turnir pljočkanja na slijepo. Također, nastupilo je nekoliko kulturno umjetničkih društava i pićanske mažoretkinje, a održala se i književno-recitalna manifestacija Pićonski feroli i feralići. Zabavni večernji program bio je osiguran uz glazbene sastave Mejaši i Lucky Band.

Nakon toga, za kraj ljeta, važno je spomenuti ovogodišnju Bortulju u Tupljaku, na kojoj je bilo toliko posjetitelja da je rukometno igralište bilo nedostatno. Bortulja je također imala vrlo bogati program, a na dan održavanja, 26. kolovoza, proslavljen je i zaštitnik mjesta Sv. Bartul u crkvici Sv. Bortula. Okupljene je, sada već tradicionalno, zabavljao glazbeni sastav Mauro Staraj i La Banda, a glazbeni pult je sa njima dijelio DJ Nikola z Kukurini. Za vrijeme fešte, Udruga „Mendula“ je okupljene zasladila s palačinkama i fritulama, a sav prihod otišao je u humanitarne svrhe.

Vjerujemo da će se u zabavnim notama i do kraja godine odviti još koje zanimljivo događanje, na zadovoljstvo svih građana, a do tada preostaje prisjetiti se simpatičnih minuta sa dijela proslave svečane sjednice Općinskog vijeća Općine Pićan, te fotografija svih manifestacija koje su objavljene na društvenim mrežama i medijskim portalima.

Video snimak sa Svečane sjednice Općinskog vijeća Općine Pićan možete pregledati OVDJE.