Veleučilište u Rijeci, Poljoprivredni odjel u Poreču nositelj je programa iz područja poljoprivrede, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodno gospodarstvo
Poboljšanje iskoristivosti procesa prerade i utjecaj
skladištenja na kvalitetu maslinovog ulja
koji dodjeljuje Istarska županija za 2022. godinu. Cilj programa je educiranje proizvođača o mogućnostima primjene fizikalnih dodataka u procesu miješenja maslinovog tijesta, utjecaj skladištenja na kvalitetu maslinovog ulja i senzorsku analizu.
Planirano je održati dvije edukacije koje bi se sastojale od teorijskog i praktičnog djela:
1. Edukacija u prosincu (03. 12. 2022.) u 9:00 sati
Predavanja na temu mogućnosti primjene fizikalnih dodataka i utjecaj skladištenja na kvalitetu maslinovog ulja.
2. Edukacija u prosincu (10.12.2022.) u 9:00 sati
Upoznavanje proizvođača sa senzorskom analizom maslinovog ulja.
Maksimalni planirani broj sudionika je 16.
Predavanja će se održati u Poreču, na Poljoprivrednom odjelu, Veleučilišta u Rijeci.
Za sudjelovanje je potrebna prethodna prijava na mail urska.kosic@veleri.hr ili sms-om na broj telefona 098 978 70 87.
Rok za prijavu je 28.11.2022.
Dr.sc. Urška Kosić, voditeljica programa