Arhiva objava

Preventivne aktivnosti policije “Zaštitimo svoj dom”

22. svibnja 2023. | Novosti

Policijski službenici za prevenciju Ureda Načelnika Policijske uprave Istarske kontinuirano poduzimaju preventivne aktivnosti u cilju savjetovanja naših građana za različitu problematiku, u cilju pravovremenog reagiranja i sprječavanja kaznenih djela, prekršaja i drugih neželjenih štetnih događaja. 

U cilju prevencije kaznenih djela teških krađa provaljivanjem u kuće i stanove provode se preventivne aktivnosti pod nazivom „Zaštitimo svoj dom“ u sklopu kojih su izrađeni preventivni materijali i edukacije građana. 

Naime, teška krađa provaljivanjem u kuću i stan, drski je napad na privatnost i snažan stres, a saznanje da je netko provalio u naš prostor u kojem stanujemo, osim materijalnog gubitka, predstavlja za građane i emotivnu traumu, osjećaj nesigurnosti i bespomoćnosti. Navedenim je kaznenim djelom narušena sigurnost doma – mjesta u kojem bi se građani trebali osjećati najsigurnije!

Kako bi u čim većoj mjeri podigli razinu sigurnosti naših građana i pravovremeno savjetovali građane o samozaštitnom ponašanju, u sklopu preventivnih aktivnosti od strane Poslova prevencije Ureda Načelnika Policijske uprave istarske izrađen je članak o samozaštitnom ponašanju građana u njihovim kućama i stanovima: „Policija savjetuje: kako smanjiti mogućnost provale u kuće i stanove?“. Također je izrađen letak “Koliko je siguran moj dom?” i “Kako smanjiti mogućnost provale u kuće i stanove?”.

Sve letke možete pregledati i dijeliti ovdje: