Arhiva objava

Projekt PU Istarske “Zaštitimo naše noniće”

20. lipnja 2023. | Novosti

Policijska uprava istarska je tijekom 2022. godine započela preventivni projekt usmjeren na zaštitu osoba u ”zlatnim godinama”, odnosno osobama starijim od 65 godina. Projekt je napravljen u suradnji sa partnerima, Istarskom županijom i Radio Istrom, pod nazivom ”Policija poručuje: zaštitimo naše noniće”.

U sklopu preventivnog projekta policijski službenici za prevenciju Ureda Načelnika Policijske uprave istarske u suradnji s Istarskom županijom, odnosno jedinicama lokalne samouprave održavaju edukacije o prijevarama kojima su izložene osobe starije životne dobi.

Edukacija je namijenjena starijim osobama i osobama koje su u kontaktu sa starijim osobama, gerontodomaćicama, te osobama koje su uključene u rad sa starijim osobama, kao i za sve zainteresirane građane i građanke. Cilj edukacija je da se u što većoj mjeri zaštiti naše starije sugrađane od mogućih prijevara, a važnost edukacije i prenošenja informacija o prevenciji prijevara starijih osoba leži u činjenici kako su starije osobe ranjiva skupina te su kao takve često žrtve prijevara zbog svoje dobi, usamljenosti, želje za razgovorom, nepažnje ili neupućenosti, a što počinitelji prijevara koriste na razne načine.

U sklopu Projekta izrađen je i preventivni letak s korisnim informacijama i uputama na hrvatskom i talijanskom jeziku sa razumljivim informacijama za građane starije životne dobi. Letak možete preuzeti OVDJE.