MNK Tupljak

MNK Tupljak

Suštinski, malonogometni klub u Tupljaku postoji od kraja sedamdesetih godina prošlog stoljeća kada su, doduše uz manju ozbiljnost, ali znatno veću brojnost, nogometaši igrali na igralištu „Karlicki Vrh“, mjestu gotovo najviše nadmorske visine u našem mjestu.

Kasnije su se „igrališta“ i igrači mijenjali, ali velike uspjehe bilježe i krajem devedesetih te početkom novog milenija kada je generacija Deana Krištofića te Sebastijana i Robija Fonovića bila jedna od jačih u širem okruženju.

Nažalost, otprilike 2003. godine, zbog nedostatka mladosti u selu, momčad igra samo na turnirima u Pićnu i na našoj Bortulji čime se faktički „gasi“ djelovanje malonogometaša u Tupljaku.

Na ljeto 2006. godine se ponovno okuplja, ali sada nova generacija; Elvis i Alen Uravić te Mateo Vuletić kojoj pomaže starija „garda“, baš ona koja je „žarira i palila“ tri godine ranije. Te su godine odigrali nekoliko obližnjih turnira, a godine iza toga broje samo pojačavanje djelovanja što je rezultiralo dvama događajima, 2009. i 2010. godine kada su članovi kluba organizirali nogoteniski turnir kojeg su svojim dolaskom upriličili predsjednik HNTS osobno te izbornik reprezentacije.

Ozbiljno se sa radom, na čelu s Elvisom Uravićem, krenulo 2009. godine kada je klub odigrao 15 ljetnih turnira. Ulaskom u novo desetljeće, djelokrug rada kluba povećao se pa su se Upravi priključila još dva čovjeka s područja naše Općine, Ivan Vretenar i Dominik Paliska.

To je rezultiralo osnivanjem udruge na čelu koje je od 19. kolovoza 2011. Elvis Uravić kao predsjednik, dopredsjednici su Vretenar i Paliska, a Alen Uravić je tajnik kluba. Usporedno sa legaliziranjem kluba, velika se „borba“ vodila i na parketima/betonu. U posljednje četiri godine MNK Tupljak nastupio je na četiri zimske lige (triput u Pazinu, jednom u Labinu) te četiri puta na jednom od najvećih malonogometnih turnira u Hrvatskoj, popularnoj pulskoj Ulici. Pučke turnire diljem Istre teško je niti izbrojati.

Ono što možemo izbrojati jesu osvojeni pehari, a njih u „novo vrijeme“, odnosno od dolaska nove generacije 2009. u našoj riznici ima preko 50 što je brojka kojom se jako ponosimo. No, još i više se dičimo činjenicom da se dosada nikad ni na jednom javnom sportskom okupljanju uz nas nije vezao niti jedan incident te se nadamo da će naša momčad i klub nastaviti promicati plemenito sportsko ponašanje.

Također, članovi kluba već su gotovo desetljeće organizatori turnira u Tupljaku povodom pučke fešte Bortulje, a s velikim ponosom pomažu i pri organizaciji svih ostalih sportskih događaja u našem mjestu kao što su memorijalni turniri, malonogometni „Damir Celić“ te boćarski „Dario Celić“ te utrka koju organizira naš sumještanin Ivan Stanić u sklopu istarske zimske lige u trčanju.

Elvis Uravić
predsjednik MNK Tupljak