Arhiva objava

Domaća web tržnica

24. travnja 2015. | Novosti, Poljoprivreda i gospodarstvo

Obavještavaju se svi zainteresirani da je aplikacija “Domaća web tržnica” za izravnu prodaju poljoprivrednih proizvoda putem interneta, započela s radom.

Aplikacija se može otvoriti na stranici  www.trznica-trg.eu

Aplikacija je nastala kao rezultat realizacije IPA projekta pogranične suradnje Slovenija – Hrvatska. Nositelj projekta je Institut iz Poreča, a voditelj dr. sc. Milan Oplanić.

Putem aplikacija poljoprivredni proizvođači mogu vjerodostojno predstaviti vlastito gospodarstvo i prikazati ponudu vlastitih proizvoda. Putem nje proizvođači će postići bolju vidljivost od strane potencijalnih kupaca, mogu prikazati  svoju lokaciju, ljudske potencijale, tehnologije proizvodnje i drugo. Kroz izbor odgovarajućeg načina i vremena prodaje proizvoda, te načina plaćanja, omogućeno im je kvalitetno upravljanje ovim segmentima poslovanja. Ona za proizvođače predstavlja vrlo kvalitetan, učinkovit, jednostavan i trenutno besplatan alat za promociju, marketing i brendiranje svojeg gospodarstva i svojih proizvoda.

Kupcima aplikacija omogućuje jednostavan pregled poljoprivrednih proizvoda na području Istre, upoznavanje sa tehnologijom proizvodnje na pojedinom gospodarstvu, dogovor o vremenu i mjestu preuzimanja proizvoda i plaćanja, te kupovinu svježih sezonskih poljoprivrednih proizvoda direktno od proizvođača. Kupnjom putem aplikacije ostvaruje se optimalni odnos cijene i kvalitete poljoprivrednih proizvoda te se potiče razvoj poljoprivrede na lokalnom području.

Aplikacija je napravljena na način da je jednostavna za korištenje i osobama koje poznaju samo osnove interneta.

Sa današnjim danom u aplikaciji je registrirano 105 poljoprivrednih gospodarstava sa područja Istre koja putem nje nude 494 razna vlastita proizvoda. Broj gospodarstava i proizvoda svakim se danom povećava što je garancija da će aplikacija “Domaća web tržnica” u dogledno vrijeme postati središnje mjesto za pronalaženje, informiranje i trgovanje istarskim poljoprivrednim proizvodima.

 

Institut za poljoprivredu i turizam/ Institute of Agriculture and Tourism

Zavod za ekonomiku i razvoj poljoprivrede/ Department of Economics and Agricultural Development

Karla Huguesa 8, 52440 Poreč

http://www.iptpo.hr

tel: + 385 52 408 330

fax: + 385 52 431 659

e-mail: milan@iptpo.hr