Arhiva objava

Natječaj za 7. književno-recitalnu manifestaciju ”Pićonski feroli i feralići 2024.” (za osobe starije od 19 godina)

19. ožujka 2024. | Novosti

Općina Pićan raspisuje natječaj za 7. književno-recitalnu manifestaciju „Pićonski feroli i feralići 2024.“

Općina Pićan poziva pjesnike s područja bivše općine Labin i sve čakavce čiji radovi obuhvaćaju zadanu temu da se prijave na natječaj Pićonski feroli i feralići sa svojim dosad neobjavljenim literarnim radovima.

Tema ovogodišnjeg Natječaja je „Krasna zemljo, Istro mila“ čime se želi obilježiti 90. obljetnica smrti autora istarske himne M. B. Rašana  (napišite nam u obliku pjesme ili vezanog literarnog teksta po čemu je posebna naša Istra, koju je M. B. Rašan toliko volio. Osvrnite se na njezinu ljepotu prirode, ljude, običaje, materijalnu i nematerijalnu baštinu.   

Ovom pjesničkom manifestacijom želimo potaknuti pjesničko stvaralaštvo i njegovanje pićonske besede te predstaviti autore koji nisu s pićanskoga područja, ali pišu o zadanoj temi.

 Radove sa zaporkom možete poslati na adresu e-pošte: piconskiferoliferalici@gmail.com.

 Literarni rad potrebno je nasloviti kao  naziv autora i naslov rada, a sam rad treba sadržavati zaporku od 5 slova i 5 brojeva. U nastavku, na zasebnoj stranici, navesti:

– ime i prezime autora, zaporku

– adresu i kontakt

Na Natječaj se može prijaviti najviše (3) tri rada.

Radove treba poslati najkasnije do 30. travnja 2024. godine.

 Stručno prosudbeno povjerenstvo će između literarnih radova pristiglih na Natječaj odabrati nagrađene i pohvaljene radove, a o načinu predstavljanja radova bit ćete naknadno obaviješteni.