Arhiva objava

Natječaj za energetsku obnovu obiteljskih kuća

04. svibnja 2015. | Novosti

Obavještavaju se svi zainteresirani da je Vlada Republike Hrvatske donijela Program energetske obnove obiteljskih kuća kojeg provodi Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Javni poziv fizičkim osobama za sufinanciranje energetske obnove postojećih obiteljskih kuća je objavljen 30. travnja 2015.g.

Cilj programa je energetski obnoviti obiteljske kuće kako bi se povećala energetska učinkovitost kućanstava, smanjili mjesečni troškovi za energiju i vodu za 30% pa do čak 60% te ukupno poboljšala kvaliteta života.

Građani se od 2015. godine za sufinanciranje prijavljuju direktno u Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitosta na javni poziv se mogu javiti svi građani koji zadovoljavaju uvjete propisane javnim pozivom, neovisno o tome u kojoj se jedinici lokalne samouprave nalaze.

Fond projekte sufinancira s 40, 60 ili 80% bespovratnih sredstava, ovisno o lokaciji.

Fond će dodjeljivati sredstva donacije do konca 2015. godine ili do iskorištenja raspoloživih sredstava, ovisno o tome koji uvjet prije nastupi.

U prilogu se nalazi Vodič – Kako do bespovratnih sredstava za energetsku obnovu obiteljske kuće; Prijavni obrazac; Javni poziv; Lista certifikatora za Istarsku županiju.

Za više informacija možete posjetiti web stranicu Fonda: http://www.fzoeu.hr/hrv/index.asp?s=natjecajifzoeu

Vodič

Prijavni obrazac

Javni poziv

Lista certifikatora