Arhiva objava

Obavijest o obveznom izdavanju eRačuna od 01.07.2019.g.

01. srpnja 2019. | Novosti

Zakon o elektroničkom izdavanju računa u javnoj nabavi (NN 94/2018) primjenjuje se na javne i sektorske naručitelje kao obveznike javne nabave, izdavatelje elektroničkih računa u postupcima javne nabave te informacijske posrednike koji pružaju usluge razmjene elektroničkih računa i pratećih isprava u postupcima javne nabave.

Dana 1. srpnja 2019. stupa na snagu obveza izdavanja elektroničkih računa u javnoj nabavi. Ova obveza primjenjuje se na sve ugovore za nabavu robe, radova i usluga koje sklapaju naručitelji u smislu Zakona o javnoj nabavi (uključujući i jednostavnu nabavu tj. nabavu do 200.000/500.000 kn), što znači da će Općina Pićan kao obveznik javne nabave od 01.07.2019.g. zaprimati eRačune od gotovo svih dobavljača.

Poduzetnici koji Općini Pićan isporučuju robu, radove i/ili usluge dužni su od 1. srpnja 2019.  za svoje isporuke izdavati elektroničke račune bez obzira na vrijednost nabavljene robe, radova i usluga.

Budući da nakon ovog datuma Općina Pićan kao naručitelj neće smjeti plaćati po računima koji nisu ispostavljeni u obliku elektroničkog računa u skladu s EU normom, molimo sve dobavljače i suradnike Općine Pićan za implementaciju istog kako bi i dalje mogli nesmetano surađivati.