Arhiva objava

Odobrena sredstva za projekt energetske obnove škole Tupljak

09. travnja 2024. | Novosti

Zadovoljstvo nam je obavijestiti javnost da su Općini Pićan odobrena sredstva za projekt “Energetska obnova zgrade Područne škole Tupljak” u iznosu od 100.244,32 EUR.

Projekt je prijavljen na Poziv Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine NPOO.C6.1.R1.I1.04 Energetska obnova zgrada javnog sektora, u svibnju prošle godine. U listopadu smo obaviješteni da, iako naš projekt udovoljava definiranim uvjetima i kriterijima iz Poziva, budući da prelazi okvir raspoloživih financijskih sredstava utvrđen Pozivom, isti se nalazi na rezervnoj listi. U travnju ove godine je povećana alokacija raspoloživog iznosa bespovratnih sredstava te je stoga naš projekt odobren za financiranje.

Bespovratna sredstva su odobrena u iznosu od 100.244,32 EUR, a ukupna vrijednost projekta iznosi 131.098,37 EUR. 

Projektom će se odraditi energetska obnova zgrade Područne škole u Tupljaku (u kojoj se trenutno odvija odgojno-obrazovna djelatnost u okviru Dječjeg vrtića “Lišnjak”). Predviđena je dubinska obnova, a detalji projekta će se prezentirati na 2. susretu poduzetnika i obrtnika Općine Pićan koji će se održati ovog petka, 12. travnja 2024.g. u Sv. Katarini.