Arhiva objava

Općini Pićan odobreno sufinanciranje projekta “Izgradnja i opremanje dječjeg igrališta Tupljak”

10. srpnja 2020. | Novosti

LAG “Istočna Istra” je odobrio sufinanciranje projekta “Izgradnja i opremanje dječjeg igrališta Tupljak” u iznosu od 152.245,00 kuna putem Natječaja za provedbu tipa operacije 3.1.1. Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu. 

Sredstva potpore osiguravaju se iz proračuna Europske unije i državnog proračuna Republike Hrvatske, od čega Europska unija sudjeluje s 90%, dok Republika Hrvatska sudjeluje s 10%.

Procijenjena vrijednost projekta iznosi 190.306,25 kuna, a intenzitet potpore iznosi 80%.

Cilj projekta je uređenje novog dječjeg igrališta na području Općine Pićan, posebice u naselju u kojoj je veliki broj obiteljskih kuća u kojima žive mlade obitelji s malom djecom te nedostaje potrebnih sadržaja, te osiguranje prostora za igru djece u skladu s njihovim potrebama i mogućnostima. Dječje igralište će se nalaziti na području već izgrađenog sportskog kompleksa Tupljak, koji se sastoji od sportske građevine, rukometnog i boćarskog igrališta i idealna je pozicija za smještaj novog dječjeg igrališta.

Predviđeno je postavljanje opružne njihalice, ljuljačke korpe, multifunkcionalno komplet igralište, klackalice s oprugama, klupe, koša za otpatke i ograde. Nakon montaže opreme igrališta na podlogu se postavljaju anti stres gumene ploče, u području oko igrala. Ukupna tlocrtna površina igrališta iznosi 207,59 m2.