PJEŠAČENJE NA SLAP SOPOT 23. travnja 2018. od 17:00-19:00 sati
U SKLOPU PAZI ŠTO JEDEŠ LABORATORIJA
Općina Pićan poziva sve Pićance i njihove prijatelje, ove godine u ponedjeljak, 23. travnja na pješačenje po Stazi svetog Roka do Slapa Sopot. Okupljanje je predviđeno u Pićnu u 16:45 sati, a polazak prema slapu Sopot predviđen je u 17:00 sati. Voditeljica pješačenja je Tina Širol koja će Vas upoznati sa slapom Sopot i dati najvažnije informacije o njemu. Obucite udobnu odjeću i ponesite sa sobom vodu.
Nakon razgledavanja slapa, vraćamo se u Pićan i to u 19:00 sati. Za on koje pješačenje na slap previše izmori, organiziran je prijevoz natrag.
Unaprijed zahvaljujemo na odazivu!
Pješačenje na slap Sopot organizira se u sklopu Pazi što jedeš laboratorija koji okuplja profesore i studente etnologije Filozofskoga fakulteta iz Zagreba. Pazi što jedeš laboratorij (PSJ LAB), prošle godine pokrenut kao dodatni sadržaj manifestacije Pazi što jedeš (PSJ) koja se održava u listopadu u Puli. Fokus ima na istraživačkom, terenskom radu i praktičnom iskustvu snimanja video kamerom; prošle godine pod temom Znanje i okus, a ove godine Agroturizam i proizvodnja hrane. Lani je u Pazi što jedeš laboratorij rezultirao izradom filma Ravioli/Rafioli. Sniman je u Pićnu i okolici, tijekom terenskog istraživanja kulture prehrane u Istri, u svibnju 2017. godine. Film paralelno (dva istovremena kadra) prikazuje suvremenu pripremu tradicijskog istarskog jela u profesionalnoj restoranskoj kuhinji (ravioli) i u privatnomu domu (rafioli).