Arhiva objava

Podjela spremnika za odvojeno prikupljanje otpada

23. lipnja 2021. | Novosti

Općina Pićan nabavila je spremnike za odvojeno prikupljanje otpada „od vrata do vrata“ uz 85-postotno sufinanciranje putem Europske unije. Ovaj sustav „od vrata do vrata“ predviđa da korisnici (osim onih u većim višestambenim zgradama) imaju zasebne spremnike za odvojeno prikupljanje otpada. Tako će korisnicima biti dodijeljeni plavi spremnici za odlaganje papira i kartona, te žuti spremnici za odlaganje plastične i metalne ambalaže.

Nakon podjele, korisnicima će se ti spremnici naizmjenično prazniti svake srijede, tako da se prazni jednu srijedu plavi spremnik, a iduću srijedu žuti spremnik. To znači da se svaki spremnik prazni svaka dva tjedna. Za staklenu ambalažu i dalje će biti dostupni spremnici na dosadašnjim „zelenim otocima“ diljem općine.

Podjela spremnika započinje u ponedjeljak, 28. lipnja, a predviđa se podjela u roku od dva tjedna, te će biti obuhvaćeno 480 stalnih korisnika (povremenim korisnicima koji nemaju prebivalište u Općini Pićan spremnici će biti podijeljeni nakon toga). Podjela će se vršiti u popodnevnim satima.

Plan podjele je sljedeći: