Arhiva objava

Poziv gospodarstvenicima s područja Općine Pićan na iskaz interesa za dualno stipendiranje

20. rujna 2023. | Odgoj i obrazovanje

Poštovani poduzetnici i obrtnici,

Pravilnikom o stipendiranju Općine Pićan („Službene novine Općine Pićan“ br. 11/22) nastoji se stipendistima pružiti bolji uvjeti, ali isto tako važne su i potrebe poduzetnika i obrtnika s područja Općine Pićan, te stoga s tim ciljem postoji mogućnost dualnog stipendiranja koje otvara mogućnost pronalaženja adekvatne radne snage za poduzetnike i obrtnike koji su u potrazi za istom, te pruža dodatan izvor prijeko potrebnih financijskih sredstava za stipendiste.

Poduzetnici / obrtnici mogu odgovarajuća zanimanja, odnosno odgovarajuće učenike / studente dodatno stipendirati u minimalnom iznosu od 39,82 EUR mjesečno za učenike, odnosno 99,54 EUR mjesečno za studente, a Općina će ih osloboditi plaćanja komunalne naknade u istom tom iznosu za svo vrijeme dok isplaćuju stipendiju.

Sve bitne značajke dualnog stipendiranja iznesene su u točci VII. Pravilnika o stipendiranju a objavljujemo i nacrt Sporazuma o dualnom stipendiranju koji bi poduzetnik / obrtnik sklopio s Općinom, a u kojim se reguliraju međusobni odnosi.

Ovim putem pozivamo poduzetnike i obrtnike sa sjedištem na području Općine Pićan, da iskažu svoj neobvezujući interes za određena zanimanja za koja se učenici i studenti školuju, što možete učiniti tako da ispunite sljedeći OBRAZAC, koji ćete potom dostaviti putem e-maila na martina.bilic@pican.hr, najkasnije do 06. listopada 2023. godine.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti pročelnici JUO Martini Bilić putem telefona na 099/200-0041 ili 052/887-054, te putem e-maila na martina.bilic@pican.hr.