Arhiva objava

Poziv gospodarstvenicima s područja Općine Pićan na iskaz interesa za dualno stipendiranje

04. studenoga 2022. | Odgoj i obrazovanje

Poštovani poduzetnici i obrtnici,

Općina Pićan je u rujnu ove godine donijela novi Pravilnik o stipendiranju Općine Pićan („Službene novine Općine Pićan“ br. 11/22), kojim se nastoji postupak dodjele stipendije pojednostaviti, a stipendistima pružiti bolji uvjeti. Međutim, prilikom izrade novog Pravilnika o stipendiranju uzeli smo u obzir i potrebe poduzetnika i obrtnika s područja Općine Pićan, te smo stoga uveli mogućnost dualnog stipendiranja. Naime, dualno stipendiranje otvara mogućnost pronalaženja adekvatne radne snage za poduzetnike i obrtnike koji su u potrazi za istom, te pruža dodatan izvor prijeko potrebnih financijskih sredstava za stipendiste.

Poduzetnici / obrtnici mogu odgovarajuća zanimanja, odnosno odgovarajuće učenike / studente dodatno stipendirati u minimalnom iznosu od 300,00 kn mjesečno za učenike, odnosno 750,00 kn mjesečno za studente, a Općina će ih osloboditi plaćanja komunalne naknade u istom tom iznosu za svo vrijeme dok isplaćuju stipendiju.

Sve bitne značajke dualnog stipendiranja iznesene su u točci VII. Pravilnika o stipendiranju kojeg možete pronaći na sljedećoj poveznici: https://www.pican.hr/wp-content/uploads/2022/09/Pravilnik-o-stipendiranju-2022.pdf.

Ovim putem pozivamo poduzetnike i obrtnike sa sjedištem na području Općine Pićan, da iskažu svoj (neobvezni) interes za određena zanimanja za koja se učenici i studenti školuju, što možete učiniti tako da ispunite sljedeći OBRAZAC, koji ćete potom dostaviti putem e-maila na martina.bilic@pican.hr, najkasnije do 15. studenoga 2022. godine.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti pročelnici JUO Martini Bilić putem telefona na 099/200-0041 ili 052/887-054, te putem e-maila na martina.bilic@pican.hr.

OBRAZAC – Iskaz interesa za dualno stipendiranje Sporazum o dualnom stipendiranju – NACRT