Arhiva objava

Poziv na radionicu u sklopu projekta Živa štrigarija

17. studenoga 2017. | Novosti

Dragi Pićanci i Pićanke,

pozivamo Vas na predstavljanje Interreg projekta ŽIVA COPRNIJA-ŽIVA ŠTRIGARIJA, kojemu je glavni cilj aktivno njegovanje bajoslovne baštine Pohorja i Istre. Projekt Živa štrigarija razvit će prekogranični kulturno-turistički proizvod koji će posjetiteljima predstaviti našu prirodnu i kulturnu baštinu i privući nove posjetitelje bogatom ponudom u Pićan.

Kako bismo Vam što jasnije objasnili o kakvom je europskom projektu riječ i koje on blagodati i obaveze donosi Općini Pićan, za Vas smo organizirali radionicu. Za tu smo aktivnost angažirali vanjskoga stručnjaka, koji ima iskustva u provođenju Interreg projekata te će na jednostavan i kreativan način i kroz dijalog s Vama voditi radionicu. Radi se o Manueli Hrvatin, voditeljici Interrega i projekta Istra Inspirit. Na konkretnim će Vam primjerima reći što lokalnoj zajednici ostaje nakon završetka Interreg projekata kroz kratku prezentaciju. Nakon toga želimo čuti Vaš glas, zapisati vaše ideje, odgovoriti na sva Vaša pitanja. Novac koji smo iz Interrega dobili želimo potrošiti u skladu s vizijom svih Vas koji živite na ovome prostoru. Ovom radionicom Vas želimo potaknuti da se što više uključite u projekt jer ćete nam u provođenju mnogih aktivnosti biti potrebni. Na radionici će biti predstavljeni svi mogući načini na koje se možete uključiti u projekt i imati financijske koristi od projekta.

Na samome kraju radionice, očekuje Vas domjenak.

Radionica za lokalnu zajednicu održat će se u utorak 21. studenoga 2017. u 18 sati, u vijećnici Općine Pićan (Pićan 40, 52332 Pićan).

Očekujemo Vas u što većem broju!

Za sva pitanja, slobodno se obratite na e-mail elis.bacac@pican.hr ili na telefon 052/887-048.