Arhiva objava

Projekt uređenja dječjeg igrališta vrtića “Lišnjak” u Pićnu

14. studenoga 2023. | Novosti

Središnji državni ured za demografiju i mlade odobrio je Općini Pićan sredstva za projekt ulaganja u objekte dječjih vrtića, odnosno za projekt uređenja dječjeg igrališta uz Dječji vrtić “Lišnjak” u Pićnu. Ukupna vrijednost projekta iznosi 14.156,22 eura, a iznos sufinanciranja od strane Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade iznosi 6.885,00 eura. 

Cilj projekta bio je urediti dodatan prostor za boravak i igru djece u prirodi na zemljištu koje je bilo zapušteno i neuređeno, a koje se nalazi odmah pored postojećeg dvorišta matičnog Dječjeg vrtića „Lišnjak“ u Pićnu. Cilj projekta je ostvaren tako da se teren raskrčio i prilagodio potrebama za uređenje dječjeg igrališta, obavljeni su zemljani radovi, izvedeno je stepenište koje povezuje prostor s postojećim dvorištem dječjeg vrtića s novim, te je postavljena oprema i igrala za djecu, kao i žičana ograda sa vratima.

Djeca predškolske dobi ovim projektom dobivaju jedan novi kvalitetno uređen vanjski prostor koji će pozitivno i inspirativno djelovati na njihov razvoj, poboljšanje motorike, sposobnosti, koordinacije u prostoru, međusobnog povezivanja s drugom djecom, okolišem i okolinom, brigom o okolišu, brojnim mogućnostima istraživanja i iskustvenog učenja.

Ovaj Projekt je proveden uz financijski doprinos Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.