Ovaj prosinac, kao i prošli, prolazi u nešto skromnijem i sramežljivijem izdanju nego što smo inače bili navikli. Bez obzira na to, čvrsto smo odlučili da ćemo učiniti što možemo kako bismo našim Pićonkama i Pićoncima, a posebno onim najmanjim, priuštili malo veselja.

Tako smo radosno podijelili 426 poklon bona za umirovljenike, domaćice i nezaposlene, u ukupnom iznosu od 120.000,00 kuna, koji mogu iskoristiti za kupnju namirnica u trgovinama „Brionka“ u Pićnu ili Sv. Katarini još samo nekoliko dana – do 31.12.2021.g.

Sjetili smo se i naših najugroženijih sugrađana i podijelili im pomoći – novčane ili one u naravi, u ukupnom iznosu od 83.500,00 kuna za 59 korisnika. Ne volimo se time hvaliti (niti bismo trebali), ali želimo da znaju da nisu sami.

U subotu 18.12. pogledali smo nastup fantastičnih Pićonskih mažoretkinja i ostali oduševljeni njihovim izvedbama.

U nedjelju 19.12. su Antonela Brenko, Gea Rajić i Roberta Lanča iz udruge „Forma“ organizirale kreativnu radionicu i s djecom izrađivale božićne ukrase.

Za sve naše mališane, od onih najmlađih, tek ove godine rođenih, pa sve do školaraca 4. razreda osnovne škole, podijelili smo darove Djeda Božićnjaka. Bolje rečeno, sam im je Djed Božićnjak podijelio darove nakon simpatične predstave Teatra Naranča – „Otmica Djeda Božićnjaka“ (pssst – za sve koji nisu gledali, otkrit ćemo tajnu – Djed Božićnjak je ipak na kraju sretno ostao na slobodi)!

Za roditelje i sve one koji to nisu, u parku se kuhalo vino i čaj, a na tome moramo zahvaliti vrijednim vijećnicima, sugrađanima dobre volje i veselim djelatnicama Dječjeg vrtića „Lišnjak“. Jelo se fritule i kobasice uz melodije božićnih pjesama, miomirise začina iz kuhanog vina i čaja, pod svijetlom lampica u okićenom parku. Sve u svemu – pravi blagdanski ugođaj.

Dragi studenti i srednjoškolci, nismo zaboravili niti na vas! U prosincu nažalost niste dobili poklon, ali od početka sljedeće godine vaše će stipendije biti više (300,00 kn za srednjoškolce i 750,00 za studente).

Nadamo se da ste uživali u prosinačkim aktivnostima i da smo vam uspjeli izmamiti osmijeh na lice – bar na trenutak.

Za kraj, želimo Vam svima SRETAN BOŽIĆ I VESELU, ZDRAVU I USPJEŠNU NOVU 2022. GODINU! Od srca Vam želimo da ove blagdane provedete uz svoje najmilije, mirni i zadovoljni.

Vaša Općina Pićan