Arhiva objava

Škola plivanja 2019.

07. kolovoza 2019. | Novosti

Treću godinu za redom Općina Pićan organizirala je Školu plivanja za djecu osnovnoškolskog uzrasta. Ove godine čak 50 djece imalo je priliku savladati osnovne tehnike plivanja i ponašanja na plaži i moru te su uživali učeći razne tehnike kao što su kraul, leđno plivanje, prsno plivanje te ronjenje, skokovi u more i sl.

Škola plivanja bila je organizirana od 29.7.2019 do 2.8.2019. svakim danom u jutarnjim satima na plaži Maslinica u Rapcu. Djeca su imala organizirani prijevoz autobusom koji ih je pokupljao na njihovim stanicama te u pratnji odgojiteljica vozio u Rabac, a uz prijevoz bila im je osigurana i marenda. Zbog svojeg truda i zalaganja zadnjeg dana nagrađeni su sladoledom i posebnom diplomom. Program su vodili iskusni kineziolozi Maja Perčić, Ljiljana Štingl i Vedran Biočić, te odgojiteljica Alison Švić Stanišljević. U pratnji su bile i studentice Stefani Floričić i Marta Šestan.

Djeca te njihovi roditelji iskazali su veliko zadovoljstvo sa uspješno završenom školom plivanja te su izrazili želju da ovakav program postane tradicija za pićansku djecu.

Općina Pićan također izražava veliko zadovoljstvo uspješno provedenim projektom kojeg namjerava nastaviti i u narednim godinama. Ovim putem zahvaljuje se osoblju kampa Maslinica na domaćinstvu i ljubaznosti. Veliko hvala i kineziolozima i odgajateljima koji su dali sve od sebe kako bi se djeca dobro provela i pritom nešto novo naučila.