Arhiva objava

Smotra ulja istočne Istre – obavijest za zainteresirane natjecatelje

31. listopada 2019. | Novosti

I ove godine udruga “Agropićan” i Općina Pićan organiziraju

SMOTRU ULJA ISTOČNE ISTRE

povodom blagdana Svete Katarine koja će se održati 30. studenoga 2019. g.

VAŽNE NAPOMENE ZA ZAINTERESIRANE NATJECATELJE:

  • Boce se moraju podići (za ulje tri od 0,20 l, a za vino dvije od 0,75 l): u Općini Pićan, u Kukurinima kod Feruča Baćac i u Bolobanima kod Silvana Smoković.
  • Uzorci ulja zaprimat će se isključivo do 10. studenoga 2019., s obzirom na to da se predaju na stručnu kemijsku i organoleptičku analizu. Kemijska analiza obuhvaća 5 parametra: slobodne masne kiseline, peroksidni broj, K270, K232 i ΔK na temelju kojih se može zatražiti deklaracija maslinovog ulja. Razlika od prijašnjih godina je da je analiza obuhvaćala samo 2 parametra: slobodne masne kiseline i peroksidni broj.
  • Uzorci vina klasične proizvodnje (crno, bijelo i muškat) lokalnih proizvođača zaprimat će se 30. studenoga 2019., na dan Smotre u šatoru u vremenu od 11:00 do 14:00 sati.
  • Svi registrirani proizvođači s područja Općine Pićan, mogu se javiti i prodavati/promovirati svoja ulja na Smotri.
  • I ove će godine biti izloženi i ostali proizvodi od maslina (namazi, kruh, rakija, čajevi, pikantna i aromatizirana ulja itd.), stoga ako se i na vašim stolovima nalaze takvi proizvodi slobodno možete donijeti svoj proizvod, također, na dan Smotre u šator u vremenu od 11:00 do 14:00 sati.

Molimo da se pridržavate navedenih termina jer se u suprotnome uzorci neće moći zaprimiti!

Na manifestaciji Vas zabavlja ALFA TIME BEND.

Više informacija na: Silvano Smoković 098 391 806

Obavijest – PDF