Arhiva objava

U Tupljaku kod šohta održana prestava “Macići” za djecu osnovne škole Sv. Katarina i Pićan

19. ožujka 2021. | Novosti

U srijedu, 17.03.2021.g. u Tupljaku kod rudarskog šohta, a povodom obilježavanja Labinske republike, održana je predstava pod nazivom “Macići” koju su izveli veseli glumci Istra Inspirita, za djecu od 1. do 4. razreda Osnovne škole Vladimira Nazora Potpićan, područne škole Sv. Katarina i Pićan. 

Macić, izvedba Istra Inspirita će kroz interpretativan način najmlađima približiti život u minula vremena, usred mraka gdje ne dopire niti sunčeva zraka. Razigrani i nestašni patuljci koji su živjeli u rudnicima i priređivali svakakve nestašluke rudarima. Upoznat ćete rudara Rudija, mamu i tatu Maciće koji će vas odvesti na turu kroz rudnik koji je njihov skromni dom i ispričati njihovu pričuj, jer jako malo se o njima zna, a puno toga ostat će tajna. Osim ako se odlučite otići s njima, smijeha, zabave i pustolovine neće nedostajati jer oni vas očekuju u rudniku. Edukativna izvedba Istra Inspirita približit će priču o rudarima najmlađoj publici te im kroz interpretativan i zabavan način omogućiti upoznavanje s industrijskom i kulturnom baštinom njihovog kraja.

Organizator Općina Pićan zahvaljuje Gradu Labinu i Osnovnoj školi Vladimira Nazora Potpićan na suradnji, obrtu B.B.-elektro na doniranoj tehničkoj podršci, a posebice Igoru Gržiniću i G.I.I. Tube na ustupljenoj fantastičnoj lokaciji koja je upotpunila doživljaj u kojem su djeca uživala.